Blini’s met zalm en pistache pesto

Ingrediënten voor 8 hapjes:
– 8 blini’s (ik kocht deze kant en klaar via Picnic)
– 4 theelepels pistache pesto
– 50g gerookte zalm

Begin met het maken van de pistache pesto volgens dit recept. Dit kan prima al enkele dagen van te voren en het restant van de pesto kun je goed invriezen.

Verwarm de blini’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer elke blini met een dun laagje van de pistache pesto en leg er een stukje gerookte zalm op. Dit wordt het mooist als je de zalm een beetje oprolt tot een soort roosje. Serveer direct want de blini’s met zalm en pistache pesto zijn warm het lekkerst.

 

Zoals ik gisteren al schreef aten wij eerste kerstdag thuis. We aten wat hapjes vooraf en deze heerlijke Arabische pompoen als hoofdgerecht. Die had ik al jaren niet meer gemaakt maar is zo lekker dat ik er helemaal zin in had en hij was weer erg lekker. Op tweede kerstdag gingen we brunchen bij de schoonfamilie en wij zouden ook een hapje meenemen. Al heel lang wilde ik een keer iets met blini’s doen en dit leek me wel een goede gelegenheid. Ik besloot het mezelf makkelijk te maken en ze kant en klaar te kopen, wij hebben ook geen poffertjespan dus zelf maken was sowieso lastig. Omdat we de Arabische pompoen gingen eten realiseerde ik me weer hoe lekker fris die pistache pesto was en besloot ik die ook te gaan gebruiken op de blini’s. Zo ontstond het idee voor deze blini’s met zalm en pistache pesto. Een heel makkelijk en snel te maken hapje en super smaakvol. Ga jij dit feestelijke hapje serveren met oud en nieuw?


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.